Welke beroep past bij mij?

Ben je opzoek naar een ander beroep? Zit je in een fase waarbij je de overgang wil maken van je huidige beroep naar een nieuw beroep, maar weet je nog niet hoe en welk beroep? Dat is niet zo raar. Het is namelijk niet makkelijk om zomaar een ander beroep uit te oefenen. Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden maar het is belangrijk om te kijken wat echt bij jou past. In deze blog nemen we je mee in dit proces en geven we je een aantal tips zodat deze keuze een beetje eenvoudiger wordt.

Wat past bij jou?

Welke bezigheid bij je past, hangt van meerdere factoren af. Ben je het begin van je carrière en ben je net klaar met je studie, dan wil je natuurlijk een baan vinden die past bij je academische en stage-ervaring. Maar wat moet je doen als u merkt dat dit niet is wat u zoekt of geen passende baan kunt vinden? Wat als je niet meer tevreden bent met je huidige baan en een andere carrière wilt kiezen? Het is belangrijk om eerst echt te onderzoeken waar je passie ligt. Deze passie kan natuurlijk door de jaren heen ook veranderen. Het is daarom slim om te kijken of je nogmaals in dit proces moet gaan.

Heb je hier al naar gekeken?

Er zijn ontzettend veel beroepen, te veel om hier allemaal neer te zetten en te bespreken. Toch geven we je een aantal tips. Het is slim om buiten je comfortzone te kijken. Denk bijvoorbeeld aan rijinstructeur worden. Hierbij help je mensen om zijn of haar rijbewijs te halen. Dit zijn beroepen die je niet direct kan leren op school maar zijn juist beroepen die je veel vrijheid geven. Je bent veel onderweg en je bent vooral buiten. Daarnaast kan je ook kijken naar bijvoorbeeld boswachter of juist naar een beroep op kantoor. Afhankelijk van wat bij jou past. Zorg ervoor dat je iets doet wat je leuk vindt, en niet omdat andere zeggen dat je dit moet doen.

Keuzes maken

In welke opleiding ben je het gelukkigst en op welk vakgebied ben je het meest tevreden? Je moet bij het overwegen en kiezen van een (nieuwe) carrière veel factoren, keuzes en kansen afwegen. Het zou jammer zijn als je nu veel tijd en energie zou steken in het kiezen van het juiste beroep, en erachter komen dat het toch niets voor je is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.