Occasion kopen

Wat is nu precies een occasion en wat zijn de voordelen?

Een auto kopen is een grote stap. Auto’s zijn vaak duur en je wil natuurlijk geen spijt krijgen van je aankoop. De term occasion is je ongetwijfeld ook al bekend. Deze kom je veel tegen in de zoektocht naar een nieuwe auto. Maar wat is een occasion dan precies, en is het iets voor jou? Dat ontdek je hier.

Wat een occasion is

Een occasion – ook wel okkasie genoemd in het nederlands – is in principe gewoon een tweedehands auto. Wat deze auto’s onderscheidt van andere tweedehands auto’s is dat het vaak vrij nieuwe auto’s zijn, ondanks dat ze tweedehands zijn. Een occasion is een auto waarvan het kentekenbewijs al eerder is afgegeven aan een andere eigenaar. Hoe vaak dat is gebeurd, hangt van de auto af. 

De voordelen van occasion

Nu heeft occasion een hoop voordelen ten opzichte van nieuwe auto’s of juist oudere tweedehands auto’s:

  • je bent vaak een stuk voordeliger uit met een occasion omdat de prijs altijd een stuk lager dan de aankoopprijs van dit model auto zal liggen.
  • het aanbod aan occasions is zeer groot; je kunt vaak dezelfde week nog een nieuwe auto rijden.
  • je hebt lagere afschrijvingskosten.
  • er is voor elk budget wel een optie omdat er zoveel keuze is (dus ook voor jou)

Zoals je ziet hebben occasions dus veel voordelen. Maar een van de voornaamste is toch wel de prijs.

Een nieuwe auto

Een auto kan wel tienduizenden euro’s of meer kosten wanneer je deze nieuw koopt. Maar wist je dat zodra je de auto bij de dealer wegrijdt, deze al aanzienlijk daalt in waarde? Het is een product dat ontzettend snel minder waard wordt. Daarom is een nieuwe auto in veel gevallen gewoon een beetje zonde. Je kunt beter zoeken naar een heel jonge occasion. 

Occasion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.