met de motor op vakantie

Wat is het verschil tussen scooter en motor?

Veel mensen weten wel ongeveer wat het verschil is tussen een scooter en een motor, maar niet helemaal. Een veelvoorkomende vraag is waarom je wel met een rijbewijs B wel een scooter mag rijden, maar een apart rijbewijs nodig hebt voor een motor. Dat is wel handig om te weten voordat je direct naar je favoriete kawasaki motor winkel rent. In dit artikel zal je duidelijk worden wat precies de verschillen zijn tussen een scooter en een motor.

De verschillen tussen een scooter en motor

  • Eigenlijk zijn scooters een soort motorfietsen. Maar scooters hebben een frame, waarbij berijders hun voeten op het frame kunnen plaatsen. Dat is verschillend van een motor: hier moeten berijders hun benen namelijk zijwaarts houden.
  • Een scooter heeft altijd twee wielen. Een motor ook, zou je denken. Ja, dat klopt. Toch zijn er ook motoren die beschikken over drie wielen. Ben je dus op zoek naar een keer wat anders? Dan kun je een chopper motor kopen.
  • Ook is er nog een belangrijk verschil wat betreft een koppeling en versnellingen. Bij motoren is er altijd een koppeling en zijn er versnellingen aanwezig. Daarentegen zijn scooters vaak automatisch afgestemd, wat het gebruik van een koppeling overbodig maakt.
  • Vaak hebben motoren aanzienlijk grotere motoren dan scooters, waardoor ze kunnen rijden op snelwegen én zich aan de minimum- en maximum snelheid houden.
  • De voorkeur van vrouwen gaat vaak uit naar scooters, terwijl de voorkeuren van mannen vaak uitgaan naar motoren.

Nog een extra toelichting

Een overeenkomst tussen de motor en scooter is dat ze beide eisen hebben om straatlegaal te zijn: zo moeten beide voertuigen beschikken over koplampen, spiegels, richtingaanwijzers en achterlichten. Voor een motor is het natuurlijk ook belangrijk om een goed motor gashandvat te hebben en als je een HD motor hebt kun je kijken voor bijpassende harley davidson dempers

Een laatst interessant verschil: als je in India praat over een ‘fiets’, verwijst dat naar een motor en niet naar een fiets zoals wij die kennen. In bijvoorbeeld de VS kunnen de volgende woorden worden gebruikt om te verwijzen naar een motor: motor, motorfiets of fiets. Als je het echter hebt over een scooter, is bij iedereen bekend wat je bedoeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *