Wat is een 26 inch fiets?

Een 26 inch fiets betekent eigenlijk fietsen met een wielmaat van 26 inch. De wielmaat kan van vele maten zijn en elke maat heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is duidelijk dat de wielmaat van invloed is op de prestaties van de fiets. Dus ik zal de invloed van de wielmaat op de prestaties in een vergelijkende volgorde uitleggen.

Twee wielmaten van 26 inch en een 29 inch

Stel we hebben twee wielmaten een 26 inch en een 29 inch, beide banden hebben hun eigen voor- en nadelen. Het 26 inch wiel is kleiner dan het 29 inch wiel, dus het kleinere wiel (26 inch) zal meer toeren maken dan het 29 inch wiel. Meer toeren betekent meer versnelling, dus in makkelijke woorden zal een 26 inch fiets meer versnelling hebben dan een 29 inch fiets. Een 29 inch fiets is groter dan 26 inch fiets dus 29 inch fiets zal de grond langer raken dan 26 inch fiets dit betekent dat 29 inch fiets meer tractie zal hebben dan 26 inch fiets maar als het gaat om wegligging en grip zal 26 inch fiets de winst pakken omdat in deze wegligging en grip 26 inch fietsen veel beter zijn dan 29 inch fiets.

Hoogte en leeftijd volgens de wielmaat

De hoogte moet ook serieus worden overwogen als het gaat om wielmaten en de hoogte zou zeker van invloed zijn op de prestaties van de fiets. Aangezien de 26 inch wielmaat fiets kleiner is dan andere fietsen, kinderfietsen, in vergelijking is het duidelijk dat 26 inch fietsen duidelijk gemaakt zijn voor mensen met kleinere lengtes. De aanbevolen lengte voor 26 inch fietsen varieert van 147 cm tot 167 cm. Fietsers die langer of korter zijn dan deze lengte zullen ernstige problemen ondervinden bij het rijden op deze 26 inch fiets; dus bij de aanschaf van een fiets moet zorgvuldig met de lengte rekening worden gehouden.

Zoals al eerder genoemd, heeft deze fiets door zijn kleinere bandenmaat meer versnelling, dus deze kinderfiets moet niet worden gegeven aan iemand die jonger is dan 10 jaar. Het kan leiden tot een aantal ernstige verwondingen als gevolg van versnelling en sterke grip. Een 26 inch fiets ligt eigenlijk in de categorie volwassenen.

Een perfect frame kopen

Het kopen van een perfecte frame is een belangrijk punt dat invloed zal hebben op de gehele prestaties van de fiets. U kunt een perfect frame aanschaffen door de fiets eerst te controleren voordat u hem koopt, u zult dan zelf voelen of het bij u past of niet. Als u een perfecte geometrie heeft en u zit comfortabel op de fiets, dan voelt u dat het frame perfect is en een perfecte keuze van frame zal zeker uw prestaties bepalen. Als u een perfect frame hebt, heeft u een goede wegligging en grip, dus hangt het vooral van u af.


Kijk eens bij een fietsenwinkel bij u in de woonplaats. Bijvoorbeeld een fietsenwinkel Zwolle. Of ieder andere gemeente natuurlijk. Bekijk het met uw eigen ogen, en ervaar het zelf.

Maak kennis met een mooi Nederlandse fietsmerk ‘Spirit’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *