Wat is breakbulk transport?

Wellicht heb je ooit wel eens gehoord over breakbulk transport. Dit is een veelvoorkomende term binnen de transport, alhoewel bijna niemand weet wat dit betekent. Het gaat over de transport van grote en zware goederen. Wil je meer weten over breakbulk? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Grote goederen vervoeren

Hoewel de meeste producten en goederen wel mee kunnen met de normale transport op bijvoorbeeld schepen, zijn er ook producten en goederen die te groot en te zwaar zijn en om een andere aanpak vragen. Dit moet worden vervoerd middels breakbulk, zoals de naam al aangeeft wat over grote goederen gaat. Breakbulk kan bijvoorbeeld bouwmachines bevatten of jachten. Deze worden dus meestal individueel vervoerd in plaats van middels een grote vracht met meerdere goederen. Zo wordt bij breakbulk elk item afzonderlijk geladen en gelost. Wil je meer hierover weten? Neem dan eens een kijkje op www.broekmanlogistics.com/nl/breakbulk-terminals.

Voordelen breakbulk transport

Doordat er bij breakbulk grote goederen worden vervoerd, nemen deze ook meer ruimte in op het schip. Je zou zeggen dat deze vorm van vervoeren dus duurder is, maar dit hoeft niet zo te zijn. Het voordeel is namelijk dat bij breakbulk transport de goederen gewoon in één keer kunnen worden vervoerd, zonder dat ze uit elkaar gehaald moeten worden en vervolgens weer in elkaar moeten worden gezet. Hiermee wordt dus ook weer tijd bespaard, wat ervoor zorgt dat de goederen eerder klaar zijn voor verzending. Hiermee worden dus ook weer kosten bespaard en ben je dus niet duurder uit met het vervoeren van breakbulk. Dit hangt natuurlijk wel af van de situatie en hoeveel goederen je gaat transporteren. Voor het vervoeren van een groot aantal goederen is de situatie weer anders dan bij het vervoeren van een laag aantal goederen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.