Tuning Audi: Deze werkzaamheden komen erbij kijken 

Ben je op zoek naar tuning Audi? Dan moet je goed weten wat jou te wachten staat. Ondanks dat er veel voordelen aan te behalen zijn, is het namelijk wel belangrijk dat je zeker weet dat het mogelijk is bij jouw auto. Daarbij zijn er een groot aantal professionals die verstand hebben van de werkzaamheden. EQ Performance is een van de bedrijven waar je naar kunt kijken. Maar wat houdt het precies in en hoe wordt de tuning uitgevoerd? Onderstaande informatie geeft jou hier meer inzicht in en zal een aantal voordelen op een rij zetten. 

Tuning Audi voor betere prestaties 

Bij tuning Audi is het gebruik maken van de veiligheidsmarge die door de fabrikant ingecalculeerd is. Deze marge kan echter nog iets opgerekt worden, waardoor jouw auto nog beter gaat presteren. Daarbij wordt het motormanagement geoptimaliseerd, waardoor de motor krachtiger, soepeler, zuiniger en sneller wordt. Doordat deze marge er is, kan deze dus ook beter benut worden zonder dat er schade aan het voertuig aangericht wordt. Het kan jou daarom alleen maar voordelen op gaan leveren als je de werkzaamheden uit handen geeft en de verbeteringen aan de motor uit laat voeren. 

Verbeteringen in de software aanbrengen 

Tijdens de tuning Audi wordt gekeken naar de injectiemotor. Iedere motor is voorzien van een ECU, ook wel de Electronic Control Unit genoemd. Deze unit regelt de injectie, de verhoudingen tussen lucht en brandstof en het ontstekingstijdstip. Alle informatie over deze werkzaamheden staan op een chip. Deze software kan aangepast worden binnen de marges, waardoor de prestaties gaan verbeteren. Het vermogen gaat vanaf het begin omhoog. Je merkt het al zodra je wegrijdt. Daarbij zijn er voor de langere termijn ook grote voordelen te behalen. Je zult namelijk een besparing op de brandstof krijgen. 

De voordelen van de tuning 

Als je de tuning Audi uit laat voeren kun je een groot aantal voordelen behalen. Zo kun je minstens 20 procent meer vermogenswinst behalen. Ook is er extra trekkracht. Jouw auto zal sneller optrekken, maar hierbij minder brandstof gaan verbruiken. De software wordt op een dusdanige manier aangepast dat de voordelen voor een langere tijd beschikbaar zijn. Het is daarom een investering die zichzelf vanzelf terug gaat verdienen en waarmee je ook weer gaat genieten van jouw auto. Je hoeft hierdoor dus niet over te stappen naar een nieuwe auto, maar blijft met jouw huidige auto rijden. 

Meer informatie opvragen 

Omdat tuning Audi aangepast wordt op het model, is het altijd goed om in gesprek te gaan met een professional. Zo verschilt het namelijk met VW tuning. Aan de hand van de staat van de auto kan er namelijk een inschatting gemaakt worden over de uiteindelijke eindresultaten. Zo weet je wat jou echt te wachten staat en kan het geen teleurstelling opleveren. Daarna is het alleen nog een kwestie van een afspraak inplannen om de werkzaamheden uit te laten voeren door de professional, zodat je snel kunt genieten van de nieuwe prestaties van de auto op de langere termijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *