Onbezorgd autobezit met auto leasen

We zijn er allemaal wel van bewust: autobezit is verbonden met veel kosten en kan dat nog meer tegenvallen wanneer er plots een grote(dure) reparatie moet worden uitgevoerd. Het is daarom wel prettig wanneer met het betalen van een vast maandelijks bedrag er geen zorgen meer gemaakt hoeven te worden over erbij komende kosten. Auto leasen komt met de nodige voordelen en wordt het allemaal nog eenvoudiger gemaakt door de mogelijkheid te kiezen uit enkele mogelijkheden.

Auto leasen, zowel voor bedrijven als particulieren

Voordat er aan auto leasen wordt begonnen moet er eerst gekeken worden welke vorm van leasen het voordeligst uitkomt. Wanneer het auto leasen via een bedrijf plaatsvindt wordt er gesproken van een bedrijfswagenlease. Voor de particulier zijn er meer mogelijkheden en is het met een financial lease mogelijk om na de leaseperiode eigenaar te worden van de auto. Deze leasevorm toont veel overeenkomsten met de aanschaf van een auto op afbetaling. Om het nog aantrekkelijker te maken kan er ook worden gekozen uit verschillende jonge occasions. De maandelijkse betalingen voor financial lease vormen zelfs voor personen met een klein budget geen probleem.

Alleen maar voltanken en wegrijden

Dat is het geval wanneer er voor een private auto leasen wordt gekozen. De leasemaatschappij zorgt voor al het onderhoud en reparaties en moet alleen de wegenbelasting betaald worden door de leasenemer. Zo een leasecontract wordt voor een lange duur gesloten (meestal 4 jaar) en is het aantrekkelijk om geheel ontlast te zijn van alle autozorgen. Er wordt bovendien de mogelijkheid geboden om zelf de auto samen te stellen (kleur, opties) en gaat het natuurlijk om een nieuwe auto. Reken ook op vervangend vervoer in het geval van autopech. Bedrijven kiezen daarom ook vaker voor het leasen van hun compleet wagenpark. Zo komt het bedrijf representatief over en zijn de wagens altijd gereed om te worden ingezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *