Met fleet management software kom je beter vooruit

Veel bedrijven hebben al een tracker op hun vrachtwagens zitten. Zo weten de planners precies welke vrachtwagen waar rijdt en waar eventuele vertragingen optreden. Maar fleet management software is voor meer dan alleen voor vrachtwagens. Je kunt er ook je wagenpark met personenwagens op aansluiten. Zo kun je, samen met je medewerkers, goed bepalen waar nog winst valt te behalen. Staat een medewerker iedere dag op dezelfde tijd in dezelfde file? Met fleet management software kun je daarop inspringen. Een andere route, andere werktijden, alles om maar niet stil te staan. Stilstaan is achteruit gaan. Je kunt beter je planning aanpassen zodat je meer klanten van dienst kunt zijn.

Met fleet management software kun je ook de veiligheid in de hand houden

Zo kun je bijvoorbeeld goed zien of je medewerkers systematisch te hard rijden en hier consequenties aan hangen. Je kunt ervoor zorgen dat je een digitale tachograaf gebruikt, zodat je medewerkers zich beter aan de rij- en rusttijden houden. Want veel mensen denken dat die niet gelden voor bestuurders van personenauto's, maar het is nog steeds verstandig om goed uitgerust achter het stuur te gaan zitten. Het is ook mogelijk om een dashcam te combineren met de fleet management software. Er zijn veel mogelijkheden. ook mogelijkheden die ik hier nog niet heb genoemd.

Maak er een sport van om zuiniger te rijden

Je kunt je medewerkers extra motiveren om zuinig te rijden door er een bonus aan te hangen. Dit hoeft geen geldbonus te zijn, het kan al gaan om taart of iets anders leuks of lekkers. Je medewerkers zullen er beter op letten de auto niet stationair te laten draaien als ze ergens laden of lossen en ze zullen beter afstand houden tijdens het filerijden. Ook zul je merken dat de gemiddelde snelheid een stuk naar beneden kan. Dit is natuurlijk deels ook afhankelijk van de planning. Je moet je medewerkers wel voldoende tijd geven om van A naar B te komen.

Wees je klanten sneller van dienst

Belt er een klant met een storing? Dan hoef jij niet meer al je medewerkers te bellen om te informeren wie waar aan het werk is. Nee, met fleet management software kun je gemakkelijk zien wie er in de buurt is. De klant kan zo sneller worden geholpen en je medewerker hoeft daar niet veel extra kilometers voor te maken. Dat is natuurlijk een grote win-win-situatie. Hierdoor zullen je klanten nog meer tevreden zijn en sneller bij je terugkomen. En dát is wat je wilt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.