Meer geld overhouden

Het leven wordt duurder. Elke dag opnieuw gaat er wel een prijs van het een of het ander omhoog. Neem nu eens de gasprijzen die in korte tijd zowaar 60% zijn gestegen. Dat is gewoon niet leuk meer. Daar sta je dan elke morgen vroeg voor op om een hele dag te werken en al je geld uit te mogen geven aan dat soort dingen. Weg budget voor leuke uitstapjes en heerlijke ontspanningsdagen. Weg budget om af en toe eens iets leuks voor jezelf te kopen. Weg budget om een keer uit eten te gaan of je vriendin te verrassen met een welverdiend cadeautje. Tijd om eens kritisch te kijken waar jij je geld allemaal aan uitgeeft. Besparen kan vaak makkelijker dan je denkt. Vaak ook op dingen waarvan je niet wist dat het kon.

Macht der gewoonte

Natuurlijk kun je gaan kijken naar de boodschappen die je doet. Met een kleiner budget kun je vaak nog een prima maaltijd samenstellen. Misschien iets minder vaak een biefstukje en iets vaker vlees dat in de reclame is. Maar hier kun je prima op besparen. Een paar euro per week of per maand. Niet echt genoeg om je spaarvarken echt mee te vullen. Overstappen van energieleverancier levert vaak ook wel wat extra’s op. Zeker interessant om hier af en toe naar te kijken. Maar heb je er al eens aan gedacht om je auto weg te doen. Los van de opbrengst van de verkoop, scheelt dit ook in verzekeringskosten en benzinekosten. Evenals de kosten van het onderhoud en de APK keuring natuurlijk. En met autoverhuur Amsterdam, Rotterdam, Groningen of waar dan ook heb je snel een auto tot je beschikking als je die wel ineens nodig hebt.

Ook mogelijk voor bedrijven

Heb jij elke dag je bestelbus nodig, dan is het verstandig om er zelf een aan te schaffen. Maar misschien gebruik jij jouw bestelbus maar af en toe. Ook dan is het interessant om eens prijzen te vergelijken van een bestelbus huren in Amsterdam of het aanschaffen van een eigen bedrijfswagen. Neem dan eens alle kosten mee die je hebt voor je eigen wagen. De aanschaf, de verzekering, onderhoudskosten maar zeker ook de kosten om je wagen ergens te stallen. Vaak huur je hier toch ook een garage of een kleine loods voor. Stiekeme kosten waar je vaak niet aan denkt bij het vergelijken van prijzen, maar die uiteindelijk zorgen dat het duurder is om zelf een wagen te kopen dan om er af en toe een te huren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.