Maak duurzame keuzes, rijd elektrisch

Dat we rekening moeten houden met het milieu, dat is duidelijk. Je ziet tegenwoordig ook steeds meer berichten over duurzaamheid. Het is belangrijk dat we allemaal een steentje bijdragen, daarmee bereiken we het meest. Maar dan moet wel iedereen weten hoe zij een steentje bij kunnen dragen. Je kunt namelijk kiezen voor het rijden in een elektrische auto. Dat is zeker een goed idee, maar er zijn nog meer dingen die je zou kunnen doen. Dat lees je allemaal in deze blog.

Ga voor tweedehands

Het is altijd een goed idee om voor tweedehands spullen te kiezen. Dit kan natuurlijk niet met alle dingen, als het bijvoorbeeld gaat om hygiëne. Maar op het gebied van kleding, auto’s en spullen voor in huis kun je heel ver komen. Zo geef je de spullen een tweede leven. Vaak zijn tweedehands spullen ook nog een stuk goedkoper dan nieuwe. Je slaat hiermee 2 vliegen in 1 klap, want het is zowel goed voor het milieu als goed voor de portemonnee.

Rijd elektrisch

Dat de CO2-uiststoot verminderd moet worden, dat weten we inmiddels. Benzineauto’s zijn een grote oorzaak van deze grote hoeveelheid uitstoot. We bereiken daarom het meeste door het rijden in benzineauto’s te beperken. Een goed alternatief is een elektrische auto, zoals de Kia EV6 of de Hyundai IONIQ 5. Een elektrische auto stoot aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit dan andere voertuigen. Een ander positief effect van het rijden in een elektrische auto is dat het geluidsoverlast vermindert. Elektrische auto’s zijn namelijk veel stiller. Dat komt omdat deze auto’s een elektromotor hebben en benzineauto’s hebben een verbrandingsmotor. In deze laatste motor zitten bewegende delen die ervoor zorgen dat er meer geluid gecreëerd wordt. 

Stop met plastic

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je zo weinig mogelijk wegwerpartikelen gebruikt en dan het liefst zo weinig mogelijk plastic. Plastic vergaat namelijk niet en als dit in de natuur komt is dat een groot probleem. Dieren kunnen er in stikken en in de zee valt het langzamerhand in kleine stukjes uit elkaar. In de zee eten vissen deze kleine stukjes op en wij eten deze vissen vervolgens op langere termijn weer op. Het is dus ook niet goed voor onze eigen gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *