autoverzekering

autoverzekering

Hoe kan je de goedkoopste autoverzekering bekomen voor je auto?

Hoe kan je de goedkoopste autoverzekering afsluiten? Dat is een vraag die door zeer veel mensen wordt gesteld. De autoverzekering staat in Nederland uiteraard op de lijst met verplichte verzekeringen. Voor iedereen die zijn of haar auto in het verkeer wil brengen in ons land is het dan ook verplicht om ze minstens te laten verzekeren door middel van een WA-verzekering. De premie hiervoor ligt in tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht helemaal niet vast. Dit betekent dat onder meer het uitvoeren van een vergelijking potentieel interessant kan zijn. In ieder geval, wil jij graag ontdekken hoe je nu precies de meest voordelige autoverzekering op de markt kan afsluiten? Dan moet je, je zeker even in de onderstaande informatie verdiepen!

Keuze uit drie verschillende soorten autoverzekeringen

Het eerste wat je moet weten wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste autoverzekering op de markt is welke verschillende mogelijkheden er precies bestaan. We maken op dit vlak een onderscheid tussen drie verschillende soorten autoverzekeringen. Het gaat hierbij dan om:

  1. De WA-verzekering voor dekkingen voor derden;
  2. De beperkt cascoverzekering; 
  3. De volledige cascoverzekering of de allrisk; 

Elk type autoverzekering is interessant voor een bepaald type bestuurder. Het vinden van de autoverzekering met de laagste premie is in de praktijk perfect mogelijk, maar je moet je ook de vraag stellen of deze verzekering voor jou wel echt interessant is of niet. Veel mensen staren zich blind op de hoogte van de verzekeringspremie, maar houden daarbij geen rekening met de exacte dekkingen waarop ze kunnen rekenen. Dat is uiteraard niet interessant. 

1.) De WA-verzekering 

De eerste verzekering die meteen ook de goedkoopste autoverzekering is op de markt is de zogenaamde WA-verzekering. Het gaat hierbij om de verzekering die enkel en alleen schade dekt die wordt aangericht ten opzichte van derden. Voor deze verzekering geldt dan ook in eerste instantie dat veel mensen denken dat ze eigenlijk maar weinig nut heeft. Dat is echter niet helemaal juist, integendeel. Haar status als goedkoopste autoverzekering zorgt er bijvoorbeeld in eerste instantie voor dat iedereen zich kan indekken voor aangebrachte schade aan derden. Vroeger bestond een dergelijke verplichte verzekering niet waardoor er regelmatig sprake was van grote problemen wanneer er zich een schadegeval voordeed. Dergelijke problemen zijn er nu niet meer. 

Ondanks het feit dat de WA-verzekering de goedkoopste autoverzekering is op de markt moet het gezegd dat deze verzekering niet voor iedereen de beste keuze is, integendeel. In het bijzonder voor mensen die een dure auto hebben gekocht en / of voor hen die heel wat kilometers afleggen op jaarbasis is het sterk aangeraden om toch te kijken naar een wat meer uitgebreide verzekering. Ben jij het daar mee eens? Dan zijn de onderstaande twee opties wellicht veel interessanter. 

2.) De beperkt cascoverzekering 

De meest populaire autoverzekering op de markt is de beperkt cascoverzekering. Ondanks het feit dat dit niet de goedkoopste autoverzekering is moet het gezegd dat ze voor heel veel mensen wel degelijk zeer interessant kan zijn. In de basis kan je bij deze verzekering rekenen op dezelfde dekking als bij de WA-verzekering. Deze basisdekking wordt echter nog verder uitgebreid met de dekkingen die je terug kan vinden in de beperkt cascoverzekering. Het gaat hierbij dan onder meer om:

  • Een dekking van schade veroorzaakt door een aanrijding met wilde dieren; 
  • Een dekking van schade veroorzaakt door een brand of een explosie; 
  • Schade die werd veroorzaakt door een inbraak of diefstal; 
  • Glasschade waaronder ook een sterretje die is opgetreden in de voorruit; 

Ondanks het feit dat deze verzekering dus duidelijk niet de goedkoopste optie is voor je auto zal je al snel tot de conclusie komen dat ze wel met absolute zekerheid het overwegen waard is. 

3.) De volledige cascoverzekering of allrisk

De goedkoopste autoverzekering is de allrisk autoverzekering allerminst. Dit gezegd hebbende is het wel de meest complete verzekering die je voor je auto kan afsluiten. Indien je ervoor kiest om je auto op deze manier te laten verzekeren zal je kunnen vaststellen dat je kan rekenen op heel wat uiteenlopende dekkingen. Het gaat hierbij om alle dekkingen die eveneens aanwezig zijn bij de WA-verzekering en de beperkt cascoverzekering. Voor deze dekkingen geldt echter dat ze nog extra worden aangevuld met de dekking tegen zelf veroorzaakte schade. Let wel, het spreekt voor zich dat het hierbij dan louter en alleen gaat om schade die je niet opzettelijk heeft veroorzaakt.

Extra tips om verzekerd te zijn van de goedkoopste autoverzekering

Wil je echt met zekerheid kunnen stellen dat je de goedkoopste autoverzekering gaat afsluiten die er bestaat? Dan is het niet voldoende om je alleen maar te verdiepen in de bovenstaande aandachtspunten. Daarnaast zal je namelijk ook nog rekening willen houden met de extra tips die we voor jou hebben verzameld. Het gaat hierbij dan om de tips die hieronder staan opgelijst. 

1.) Vergelijk altijd grondig de verschillende autoverzekeringen

Het wordt sterk aangeraden om altijd een vergelijking uit te voeren voordat je overgaat tot het afsluiten van een bepaalde autoverzekering. Enkel en alleen door het uitvoeren van zo’n vergelijking is het namelijk mogelijk om te achterhalen wat nu echt de goedkoopste autoverzekering is. Voor alle duidelijkheid, we bedoelen hiermee ook dat je de verschillende verzekeringen bij de diverse verzekeraars onder de loep moet nemen. Het verschil in premie tussen de verschillende verzekeraars kan in de praktijk namelijk meer dan behoorlijk oplopen. Hier moet je zeker rekening mee houden.

2.) Zie het eigen risico niet over het hoofd 

Voor het merendeel van de verzekeringen op de markt geldt dat er een eigen risico aan verbonden is. De praktijk leert ons dat veel mensen dit eigen risico vaak over het hoofd zien. Dat is eigenlijk zonde. Standaard wordt er door de verzekeraar namelijk gekozen voor een eigen risico dat de kerk in het midden houdt tussen een lage premie en een beperkte eigen vergoeding bij schade. In bepaalde situaties kan het echter de moeite waard zijn om dit aan te laten passen. Door je eigen risico iets te verhogen wordt het afsluiten van de voor jou goedkoopste autoverzekering op https://www.diks.nl/ een stuk eenvoudiger. Bekijk dus zeker de mogelijkheden waar je op dit vlak voor jouw autoverzekering over beschikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *