Het kopen van een tweedehands auto

Auto’s zijn er in allerlei soorten en maten. De één geeft enorm veel om de uitstraling van de auto, de ander denkt aan het milieu en weer een ander maakt het allemaal niet uit als hij maar van a naar b komt. Het kiezen van een auto is dan ook voor ieder een uniek proces. Wel zien we dat de meeste mensen ervoor kiezen om een tweedehands auto aan te schaffen. Dit komt doordat nieuwe auto’s over het algemeen enorm duur zijn en al snel in waarde dalen. Voor veel mensen is het kopen van een tweedehands auto dan ook een stuk aantrekkelijker. Maar waar moet je op letten wanneer je een tweedehands auto koopt?

Wat voor auto wil je hebben?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen: “Wat voor auto wil ik precies hebben?” Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden kan het handig zijn om een lijst met eisen en wensen te maken. Het is belangrijk om eerst de eisen op een rijtje te zetten, dus waar moet jouw nieuwe auto sowieso aan voldoen? Hierbij is het belangrijk om na te denken over het type brandstof, het aantal kilometers op de teller en de ruimte die je nodig hebt. Wanneer je deze eisen in beeld hebt, is het tijd om de wensen op een rijtje te zetten. Heb je een favoriet automerk dat je toch stiekem het liefst hebt of wil je toch wel graag bluetooth in de auto? Zet al deze wensen om goed in beeld te brengen naar wat voor soort auto jij op zoek kan gaan.

Bepaal je budget

Veel mensen zoeken eerst naar een auto, zonder dat ze een specifiek budget van tevoren hebben bepaald. Het gevolg hiervan is dat ze uiteindelijk toch meer geld uitgeven dan dat ze eigenlijk willen. Het is dan ook een aanrader om vooraf een budget te bepalen, dit zal je helpen in je zoektocht naar een nieuwe auto.

Wil je geld lenen voor een auto? Dan is het handig om goed te beseffen dat het voertuig over de komende tijd daalt in waarde. Hierdoor krijg je er minder geld voor terug wanneer je de auto besluit te verkopen. Echter kan het wel handig zijn om een lening af te sluiten wanneer je op het moment van kopen niet genoeg middelen hebt om de auto te kunnen financieren.

Wanneer je een lening gaat afsluiten voor een auto, dan adviseren wij om te kiezen voor een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening weet je precies hoeveel de maandelijkse lasten de komende tijd zijn, waardoor je eenvoudig kan zien of je de maandelijkse lasten van de lening aan kunt. Hiernaast heeft een persoonlijke lening een voordeligere rente dan bij een doorlopend krediet.

De zoektocht naar een tweedehands auto

Met het budget en de lijst van eisen en wensen ben je klaar om op zoek te gaan naar jouw nieuwe auto. Tegenwoordig worden de meeste tweedehands auto’s op het internet aangeboden. Een groot voordeel hiervan is dat je eenvoudig kan filteren op jouw persoonlijke wensen, eisen en budget. Door dit in te vullen krijg je een lijst aan auto’s die voldoen aan deze voorwaarden. Zo kom je er snel genoeg achter of jouw vooraf bepaalde budget reëel is.

Controleer het voertuig

Wanneer je een auto op het oog hebt is het belangrijk om de auto goed te controleren. Ga online op onderzoek uit of er iets te vinden is over de auto die jij op het oog hebt. Zo kan je ook zien of de prijs waarvoor de auto wordt aangeboden wel realistisch is. Hiernaast is het altijd belangrijk om een proefrit te maken voordat je een auto koopt. Tijdens een proefrit moet je op een hoop aspecten letten, maar op deze manier kom je er wel achter of de auto zo goed is als dat die lijkt.

Onderhandelen over de prijs van een tweedehands auto

Is de auto helemaal naar wens? Dan kan je gaan onderhandelen over de prijs. De prijs waarvoor een tweedehands auto wordt aangeboden is bijna nooit de prijs waarvoor de auto daadwerkelijk wordt gekocht. Veel verkopers beweren dat de prijs vast staat, maar na wat onderhandelingen gaat er in veel gevallen toch nog wat geld vanaf. Let wel op dat je de garantie niet meeneemt in de onderhandelingen, want dit kan voor lange discussies zorgen wanneer er iets mis blijkt te zijn met het voertuig.

De koop van een tweedehands auto afronden

Wanneer je een deal hebt gemaakt en de auto hebt gekocht moet je altijd het kenteken van de auto overschrijven op jouw naam. Hiernaast is het ook belangrijk om de tweedehands auto te verzekeren. In Nederland ben je namelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat met de auto. Gelukkig kan je dit tegenwoordig allemaal makkelijk en snel online regelen, waardoor je geen dagen hoeft te wachten om de weg op te mogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.