Peugeot Forum

Elektrisch wagenpark voor uw bedrijf

Steeds meer bedrijven schakelen over naar elektrische bedrijfswagens. Vaak gebeurt dit via een leasemaatschappij. Inmiddels is er een ruime keuze aan diverse merken en modellen elektrische bedrijfswagens. Elektrische bedrijfswagens leasen is dan ook zeer populair. Door elektrisch te rijden draagt uw bedrijf mee aan een beter milieu. Overstappen op een elektrisch wagenpark kan ook voor uw bedrijf aantrekkelijke opties bieden.

Meer belastingvoordeel en lagere bedrijfskosten 

Overstappen op een 100% elektrische wagenpark bezorgt uw bedrijf meer belastingvoordeel en daarnaast lagere bedrijfskosten. De overheid promoot het elektrisch rijden door bestuurders minder belasting te laten betalen. Daarnaast is het opladen van het elektrische wagenpark vele malen goedkoper dan benzine tanken. De bijtelling voor een elektrische auto is op dit moment slechts 12 procent. Even ter vergelijking…. Voor een benzine of dieselauto betaalt u een bijtelling van 22 procent. Met bijtelling heeft u overigens alleen te maken wanneer u meer dan 500 kilometer rijdt voor privédoeleinden met de bedrijfsauto. 

Overstappen naar elektrisch wagenpark

We realiseren ons heel goed dat de overstap van een wagenpark met benzine of dieselauto’s naar een volledig elektrisch wagenpark een behoorlijke stap is. U moet rekening houden met meerdere factoren. Als eerste is het belangrijk goed te berekenen wat het leasen van het wagenpark gaat kosten. Daarnaast moet uw bedrijf rekening houden met de laadkosten van de elektrische auto’s. Voor een bedrijf kan het zeer aantrekkelijk zijn om gebruik te maken van privé laadpalen op uw bedrijf. Uw bedrijf kan zeker extra verdienen aan het plaatsen van laadpalen op het bedrijf.  Daar moet wellicht wel de infrastructuur op worden aangepast. Ook belangrijk is het om de juiste elektrische bedrijfswagens te kiezen die passen bij uw bedrijf. De verscheidenheid in elektrische bedrijfsauto’s is al groot en zal alleen nog maar ruimer worden. 

Lage emissie zones

Bedrijfsauto’s op benzine en diesel zijn tegenwoordig niet meer zo welkom in steden. Steeds vaker worden lage emissie zones ingesteld waar u niet meer welkom bent met vervuilende voertuigen. Vooral voor servicemonteurs die vaak werken op privéadressen van klanten kan dit lastig zijn. Wanneer uw bedrijf de overstap maakt naar elektrisch rijden is dit geen probleem meer en kunt u weer overal terecht met uw bedrijfsauto.

Meer informatie over laadpalen? Kijk op Yeetpower.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *