Dit zijn de voordelen van een scootmobiel

Als u op zoek bent naar hulp bij het vermijden van vermoeidheid of pijn, lees dan verder om te ontdekken of een scootmobiel geschikt voor u is. Een scootmobiel kan u helpen om weer zelfstandig te worden. Bijvoorbeeld wanneer lopen een probleem is geworden. Naast de mogelijkheid om zonder hulp dagelijkse boodschappen te doen, biedt een scootmobiel ook veel sociale en mentale gezondheidsvoordelen. 

Hier kunt u rondkijken voordat u een scooter gaat kopen.

Een scootmobiel is makkelijk te gebruiken

Vergeleken met een aantal jaren geleden is het ontwerp van scootmobielen aanzienlijk verbeterd. Ze zijn veel comfortabeler in gebruik en veel gemakkelijker te bedienen geworden dan voorheen.

De helmstok (stuur) kan zelfs worden bediend door mensen met beperkte kracht van het bovenlichaam, terwijl de basisbediening het gemakkelijk maakt om te leren bedienen. U moet er nog steeds zeker van zijn dat u alles onder controle kunt houden en tijdig kunt remmen. Een must om deel te mogen nemen aan het verkeer, in onverwachte situaties. Maar de meeste mensen hebben het snel onder de knie en zijn snel op weg.

Een scootmobiel is toegestaan in het OV

Een groot voordeel van een scootmobiel is dat ze kunnen worden meegenomen in het openbaar vervoer en andere toegankelijke voertuigen, zoals taxi’s. Hierdoor kunt u verder reizen, terwijl u toch uw scootmobiel kunt meenemen. Nadat u een scootmobiel heeft aangeschaft kan het zijn dat uitstapjes aangenamer worden omdat u minder vermoeidheid en pijn ervaart. Zaken die kunnen voortvloeien uit het moeten lopen van zelfs korte afstanden.

U kunt uw scootmobiel ook meenemen op vakantie. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u uw scootmobiel inchecken als extra grote bagage, zodat u kunt reizen en van die vakanties kunt genieten.

Maak dagelijkse activiteiten gemakkelijker

Een afname van de mobiliteit, hetzij als gevolg van leeftijd of ziekte, kan dagelijkse activiteiten veel moeilijker maken. Of je moet ze helemaal achterwege laten. Een andere optie is hulp van anderen accepteren om dingen te doen zoals boodschappen. Naar afspraken gaan of gewoon afspreken met vrienden.

Met een scootmobiel kunt u deze dingen zelf uitvoeren, zonder hulp. Plotseling kunt u zich thuis verplaatsen, naar de winkels en terug reizen en zelfs naar afspraken komen, zonder gedoe.

Hoewel scootmobielen ervoor zorgen dat mensen met wie u slecht ter been bent zich kunnen verplaatsen, is het belangrijk op te merken dat ze niet volledig in de plaats mogen komen van fysieke activiteit. Uw ergotherapeut of huisarts kan u adviseren over andere dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u actief blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *