auto

Besparen op maandelijkse kosten, zo doe je dat

Het leven is al duur genoeg. Bij veel mensen gaat het salaris op aan vaste lasten. Maandelijkse incasso’s die lang niet altijd even nodig blijken te zijn. Met een klein beetje bewustwording kun je vaak besparen op maandelijkse kosten. In deze blog deel ik een aantal tips. Heb je zelf nog tips om te kunnen besparen? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze blog! 

Tip 1: Bespaar op vervoerskosten

Heb je een auto op de oprit staan? Maar gebruik je deze eigenlijk maar heel weinig? Terwijl je wel elke maand wegenbelasting en de kosten voor de verzekering geïncasseerd ziet worden? Ga bij jezelf na of je die auto echt nodig hebt. Als je maar af en toe een auto nodig hebt, kun je ook prima uit de voeten met een deelauto. Het delen van een auto (ook wel ‘carsharing’ is populair! Je kunt op deze manier veel kosten besparen. Je zit immers niet meer vast aan maandelijkse kosten voor de verzekering en wegenbelasting. 

Tip 2: Bespaar op je mobiele telefoon

Heb je een mobiele telefoon waar je maandelijks voor moet betalen? Dat komt waarschijnlijk omdat je een telefoon op afbetaling hebt. Je betaalt waarschijnlijk rond de 40 tot 50 euro per maand voor deze telefoon. Verstandiger is om de telefoon los te kopen, met daarnaast een klein (sim-only) abonnement zodat je kunt bellen, sms’en en kunt internetten. 

Tip 3: Bespaar op je energiekosten

Door zonnepanelen aan te schaffen, bespaar je op energiekosten. De aanschaf van de zonnepanelen vergt natuurlijk wel een investering, maar deze haal je er na een aantal jaar weer uit. Ben je van plan voor lange tijd in je woning te blijven wonen en wil je besparen op de energierekening? Schaf zonnepanelen aan! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.