goedkope autoverzekering

Bespaartips voor je autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten is eigenlijk niet zo moeilijk. In de praktijk blijkt echter dat veel mensen het tóch lastig vinden om de juiste autoverzekering vinden die ook nog eens zo voordelig mogelijk is. Vaak gaat het fout bij de keuze voor de juiste dekking. In dit artikel geef ik je daarom een aantal tips waarmee je eenvoudig de meest geschikte dekking vindt, zonder dat je daarbij onnodig te veel betaalt. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Bron: IkVergelijkOnline

De verschillende dekkingen op een rij

In Nederland ben je als auto-eigenaar verplicht om ten minste een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die je met een auto bij de ander veroorzaakt. Wil je iets meer zekerheid? Dan kun je gaan voor een WA-Plus verzekering. Deze dekt – bovenop de schade die je met een auto bij de ander veroorzaakt – ook een aantal schades aan je eigen auto. Helemaal geen risico nemen? Dan ga je voor een Allrisk-verzekering.

Bij het kiezen van de juiste dekking wordt doorgaans rekening gehouden met het bouwjaar van de auto. In principe kun je de volgende richtlijn aanhouden:

WA-verzekering: auto’s ouder dan 10 jaar
WA-plus-verzekering: auto’s van 5 tot 10 jaar oud
Allrisk-verzekering: auto’s tot 5 jaar oud

Het belang van goed vergelijken

Als je je gewenste dekking hebt gevonden, is het verstandig om het aanbod van verzekeraars goed met elkaar te vergelijken om ze de meest voordelige autoverzekering af te sluiten. In Nederland zijn er namelijk tientallen verschillende verzekeraars die allemaal verschillende premies rekenen. Als je het aanbod niet goed vergelijkt, is de kans groot dat je een te dure verzekering afsluit en dat is natuurlijk zonde. Maak daarom altijd gebruik van een goede, onafhankelijke verzekeringstool. Zo kom je eenvoudig – en binnen een paar minuten – bij de meest geschikte én meest voordelige optie uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.