auto

Autobedrijf voor onderhoudsbeurt

Wil je je auto in goede conditie houden en hoge reparatiekosten voorkomen? Dan doe je er verstandig aan om je auto regelmatig voor onderhoud bij de garage te brengen. Eens per jaar wordt door veel autofabrikanten aanbevolen, maar de eerste jaren als de auto nog nieuw is kan je de frequentie gerust op eens per twee jaar een onderhoudsbeurt zetten. 

Hoe vind je een goed autobedrijf?

Maar wat is nu een goede autogarage? Hoe weet je nou waar je auto in goede handen is? En hoe ben je er zeker van dat je een eerlijke prijs betaalt voor de werkzaamheden die er worden verricht? Met deze tips helpen we je om een goed autobedrijf te vinden. 

Lokale garage of een grote dealer

Wanneer je je auto bij een lokale vakgarage brengt voor periodiek onderhoud, dan betaal je meestal een lagere prijs dan wanneer je naar een officiële dealer gaat. Het verschil in kosten heeft vooral te maken met dat de lokale garage meestal niet gebonden is aan het gebruik van merkonderdelen. Dit maakt dat hij goedkoper kan inkopen en dat betekent dat jij minder betaalt voor de reparatie of vervangingen van auto-onderdelen. Bij een grote dealer daarentegen krijg je vaak meer of langer garantie op de auto of op bepaalde onderdelen.

Bij het kiezen van een garage raden we je aan om te letten op:

  • Service en garantie op zowel de onderdelen als de werkzaamheden
  • Het wel of niet gebruiken van merkonderdelen
  • Is het autobedrijf BOVAG-geregistreerd?
  • Krijg je de kans om oude of kapotte onderdelen nog even te bekijken?
  • Hoe word je als klant behandeld? Is men klantvriendelijk en servicegericht?

Echt slechte autobedrijven zijn en nauwelijks en als je op bovenstaande punten let dan zal je auto vast en zeker een prima onderhoudsbeurt krijgen zodat je veilig de weg op kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.