draagarm audi a3

Alles dat je moet weten over de draagarm van een Audi A3

Er zijn ontzettend veel onderdelen in een auto te vinden. De draagarm is er eentje van. De draagarm van een Audi A3 is een belangrijk onderdeel van de auto. Dat geldt overigens voor alle auto’s: de draagarm is nu eenmaal zeer belangrijk. Wil je alles weten over dit onderdeel en hoe deze functioneert in jouw Audi A3? Dat en meer ontdek je hier.

autopartsonline

Over de draagarm

De draagarm kun je zien als het geraamte van de auto. Het is een stalen constructie waar de wielen als het ware in hangen. De draagarm is vaak in de vorm van een triangel en heeft in elke hoek rubbers. Daar worden de wielen opgedragen. Het wordt verbonden met de ophanging of carrosserie. Die arm is zo gemaakt dat hij de krachten van de auto kan hebben. Dan kun je denken aan de kracht die ontstaat bij remmen of juist gas geven. De draagarm geeft dit over op het wiel zonder dat deze kantelt. Zonder draagarm zouden die zware krachten ervoor zorgen dat je kantelt of erger. Het is dus een nogal belangrijk onderdeel van elke auto.

De draagarm vervangen

Het zal je ongetwijfeld niet verbazen dat een draagarm vervangen een beste klus is. Het is daarom niet iets dat mensen vaak zelf doen. Al helemaal bij een Audi kiezen mensen er vaak voor om de auto simpelweg weg te brengen naar een dealer of garage. Wil je toch graag die draagarm zelf vervangen? Dan heb je een aantal dingen nodig, waaronder een nieuwe draagarm. Tegenwoordig kun je deze vaak online kopen. Zorg wel dat je de goede draagarm kiest want er zijn heel veel verschillende soorten auto’s en de draagarm is bij elk type weer iets anders. Dat geldt overigens ook voor de Audi zelf: daar zijn veel types van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.