AGV

Een AGV of automatisch geleid voertuig is een mechanisch voertuig dat een lading vervoert door een montage-, productie- of opslagfaciliteit. Hier zijn enkele voordelen van een AGV.

schaalbaar

Je hoeft niet van de ene op de andere dag je hele magazijn of productie te reviseren. In plaats daarvan kunt je beginnen met één AGV en deze aan één productielijn wijden, terwijl de rest van je bedrijf handmatige voertuigen blijft gebruiken. Op deze manier leer je hoe je de AGV kunt optimaliseren en wijzigingen kunt aanbrengen om de technologie te integreren.

De AGV zal een vooraf bepaalde route gebruiken, zodat de andere operators kunnen voorkomen dat ze hun pad kruisen. De sensoren op de AGV voorkomen dat deze in botsing komt met werknemers en andere voertuigen in de faciliteit.

Manoeuvreert gemakkelijk

Een AGV volgt een vooraf bepaalde route rond de inrichting zonder van zijn pad af te wijken. AGV’s gebruiken verschillende geleidingssystemen, afhankelijk van het opgegeven model. Magneetband houdt het voertuig bijvoorbeeld gecentreerd, waardoor het bochten kan maken zonder subjectieve aanpassingen aan ruimte of richting. AGV-ongevallen zijn zeldzaam of treden op met andere voertuigen wanneer de bestuurder de vrije ruimte die nodig is om rond obstakels te manoeuvreren, verkeerd inschat. Een van de voordelen van automatisch geleide voertuigen is dat ze elke keer op dezelfde manier een bocht maken en soepel rijden zonder kans op over- of ondercompensatie.

Werkt lange dagen

AGV’s worden over het algemeen aangedreven door batterijen en kunnen werken zolang hun batterijen voldoende zijn opgeladen. AGV’s zijn ontworpen met voldoende batterijcapaciteit om tijdens een dienst te werken. Als de batterij leeg raakt, kan de AGV terug navigeren naar een oplaadpunt om ‘s nachts op te laden, klaar voor gebruik de volgende dag. De enige uitvaltijd is voor regulier onderhoud. Zolang je de aanbevelingen van de fabrikant opvolgt, kunt je de uitvaltijd tot een minimum beperken.

Het is verplicht om regelmatig inspecties uit te voeren om ervoor te zorgen dat de AGV in optimale staat verkeert. De besturingssoftware in de AGV bewaakt alle systemen en waarschuwt de meldkamer als er een probleem is met de AGV, waardoor de diagnosetijd wordt verkort en de uitvaltijd voor reparaties wordt geminimaliseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *